Home > Voor kinderen

Voor kinderen

verschillende onderzoekenOver wetenschappelijk onderzoek

Misschien denk je bij onderzoek meteen aan spannende apparaten of bloed. Maar er zijn veel verschillende soorten onderzoek. Een paar voorbeelden:

  • vragenlijsten invullen (zoals die over medicijngebruik)
  • een oefening op de computer
  • een testje doen, bijvoorbeeld diep ademen of hard fietsen
  • medicijnen gebruiken
  • een beetje bloed geven
  • ... en nog veel meer om nieuwe dingen te leren over de gezondheid van kinderen

verschillende onderzoekenMeedoen met onderzoek

Ben jij gevraagd om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek? Misschien vind je dat wel interessant. Of lijkt het je spannend. Maar is dat het ook? En wat is wetenschappelijk onderzoek nou eigenlijk? Waarom is dat nodig? Hoe voelt het om eraan mee te doen? Wat heb je eraan?


Allemaal vragen

Je wilt natuurlijk antwoorden op deze vragen voordat je – samen met je ouders – kunt beslissen of je mee wilt doen. Op deze website kun je meer lezen over onderzoek, jouw rechten, en hoe je kan beslissen of je wilt meedoen of niet. Klik op de verschillende onderwerpen in het menu rechts om verder te lezen.

wat vind jij van onderzoekWat vind jij van onderzoek?

We vragen ook wat aan jou. Als je meedoet met een onderzoek, dan kun je op deze website jouw mening geven. We stellen je een paar korte vragen over hoe je het onderzoek vond. Hiermee help je om het onderzoek te verbeteren. De vragenlijst is anoniem; dat betekent dat we geen vragen stellen over wie je bent. 

Ga naar de vragenlijst